Події
12 лютого 2018
Який зв'язок між НАБУ і СБУ: пояснення Ситника
Голова Бюро додав, що пишається своїми колегами, яких не злякало їхнє розсекречення.
news-image

Національне антикорупційне бюро вже два роки вимагає від парламенту ухвалити законопроект, за яким Бюро не буде пов'язане з СБУ у питанні зняття інформації з каналів зв'язку.

Про це очільник НАБУ Артем Ситник повідомив у прямому ефірі 24 Каналу, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Специфіка України в тому, що ми працюємо у своєрідній ізоляції і можемо розраховувати тільки на власні сили, якщо ми говоримо про розслідування. І дуже важливо, що у законі передбачена наша операційна незалежність, коли ми маємо всі свої підрозділи і вони не залежні від інших органів. Бо якщо ми говоримо про конкретну операцію та витік інформації про наших офіцерів під прикриттям, то ми два роки наголошували, що не можна, щоб працівники НАБУ знімали інформацію з каналів зв'язку через Службу безпеки України. Коли вони бачать, кого ми прослуховуємо, звичайно, вони здогадуються, навіщо це робиться. Вони викликають фігуранта, і фактично роблять певну провокацію. Як це було, наприклад, з нашою операцією по міграційній службі. Проект пройшов комітет, але два роки руху по цьому законопроекту немає", – розповів Ситник.

Голова Бюро додав, що пишається своїми колегами, яких не злякало їхнє розсекречення.

"Завдання №1, хто зривав цю операцію, було доступ до агентурної сітки. Це були дані про штатних працівників НАБУ – офіцерів під прикриттям. Це звичайно болючий удар (щодо їхнього викриття генпрокурором Луценком – 24), але мені приємно, що психологічно вони справились. І я вкотре переконався, що залякати працівника НАБУ не так просто, як декому здається", – сказав Ситник.
Читайте також: Умеров про анексію Криму: 80% офіцерського складу переприсягнуло Росії
Читайте також: Чому Україні потрібно стати членом НАТО: пояснення Порошенка