Події
14 лютого 2018
Труханова затримали в аеропорту «Бориспіль»
Мер Одеси був відсутній на робочому місці майже п'ятдесят днів.
news-image

Мера Одеси Геннадія Труханова затримали в Міжнародний аеропорту "Бориспіль" (Київ). Про це повідомив народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Мустафа Найєм. на сторінці у Фейсбуці, передає «Є!»

"Мера Одеси Геннадія Труханова затримали в аеропорту Бориспіль", - написав він.

Найєм зауважив, що Геннадій Труханов був відсутній на робочому місці вже п'ятдесят днів - з 26 грудня минулого року.

"До речі кажучи, останній раз я його бачив в ... Давосі, куди він приїжджав на зустріч інвесторів. До честі організаторів Ukraine House Davos, в український дім його не пустили.

Судячи з усього, мера Одеси затримали за підозрою в причетності до т.зв. схемі "Краян". Якщо коротко - у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала у приватної структури одну з будівель заводу «Краян» за ціною 185 млн. Все б нічого, але на початку того ж року міська влада продала цю ж саму будівлю на аукціоні за 11,5 млн гривень. Чистий "навар" корупційної схеми порядку 170 млн грн", - зазначив нардеп.

Як повідомив Інтерфакс, посилаючись на  спікера Державної прикордонної служби України Олега Слободяна, детективи Національного антикорупційного бюро України вручили меру Одеси Геннадію Труханову, який повернувся до країни з-за кордону, підозру в скоєнні злочину, повідомив

"Сьогодні дійсно стосовно цього громадянина прикордонники виконали доручення одного з правоохоронних органів, поінформували ініціатора, після чого прибули слідчі НАБУ, які вручили йому підозру. Це власне все, що я можу повідомити йому наразі ", - сказав він в ефірі телеканалу "112.Україна"у середу вранці.

Жодних інших подробиць він не повідомив.

"Це власне все, що я можу повідомити йому на цей момент", - сказав представник відомства.