Події
15 лютого 2018
Росія ліквідує свої блокпости на адмінкордоні з Кримом - прикордонна служба
Російські прикордонники знімають свої блок-пости, які перебували в безпосередній близькості до українських постів.
news-image

У Держприкордонслужбі України повідомляють, що російські прикордонники ліквідують блок-пости на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це Крим.Реалії розповів помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Максим Сорока. За його словами, російські прикордонники раніше зняли пости навпроти КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка», а 14 лютого проводять заходи по ліквідації поста навпроти «Чонгара».
Сорока зазначив, що російські прикордонники знімають свої блок-пости, які перебували в безпосередній близькості до українських постів, але російські пропускні пункти на адмінкордоні з Кримом продовжують функціонувати. Причини того, що відбувається, українським прикордонникам невідомі.

«Це жодним чином не впливає на роботу українських служб, українські КПВВ на адмінкордоні з Кримом працюють у штатному режимі», – зазначив він.

Офіційних коментарів російських прикордонників щодо цього немає. Раніше повідомлялося, що поліція посилить заходи безпеки на адміністративному кордоні з аннексированным Кримом. Як заявив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін, нова система безпеки буде аналогічна тій, що діє в районі проведення Антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Вона передбачає в тому числі і встановлення адміністративної межі блокпостів. Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.

Читайте також: Волкер про Донбас: Росії треба ухвалити принципове рішення: припинити конфлікт і встановити мир