Політика
7 лютого 2015
Порошенко підбив підсумки Мюнхенської конференції
Маємо забезпечити, щоб Мінські домовленості були реалізовані в повному обсязі
news-image

Україна була, є і залишається твердим прихильником миру, заявив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за підсумками його участі у 51-й Мюнхенській конференції безпеки, передає Є! Єдність.інфо

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент наголосив, що основою врегулювання ситуації на Донбасі є Мінський протокол від 5 вересня та Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року.

"Ми залишаємося прихильниками цих документів і готові в будь-який момент проголосити повне припинення вогню", - сказав Порошенко, наголосивши, що готовий до такого кроку, щоб не було більше загиблих від обстрілів бойовиків.

 

"Ми отримаємо в цьому повну підтримку з боку Канцлера ФРН та Президента Франції", - констатував Глава держави. Порошенко зазначив, що сьогодні ці консу льтації було продовжено - відбулася координаційна робота і на завтра заплановано проведення телефонної розмови в Нормандському форматі. "Там ми продовжимо обговорення гострих питань щодо деескалації ситуації", - повідомив Президент.
Читайте також: В Мюнхені Сергію Лаврову стало не до сміху

Він також підкреслив, що для України є принципово важливим виконання всіх пунктів Мінських домовленостей: "Маємо забезпечити, щоб Мінські домовленості були реалізовані в повному обсязі".

На його переконання, лише після повного припинення вогню, перекриття кордону та звільнення заручників може розпочатися політичний процес в рамках закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.