Події
15 лютого 2018
Унікальна українська розробка проходить випробування в NASA
Planexta Care – це програмно-апаратне рішення, яке здатне вимірювати і моніторити артеріальний тиск, а також – варіабельність серцевого ритму.
news-image

Обладнання для вимірювання артеріального тиску української компанії Planexta Care, обрали для випробувань в Космічному центр імені Ліндона Джонсона NASA.

Саме там готують пілотовані місії і навчають астронавтів, повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.

Planexta Care – це програмно-апаратне рішення, яке здатне вимірювати і моніторити артеріальний тиск, а також – варіабельність серцевого ритму. В комплекс пристроїв входить ЕКГ-сенсор, 9-вісний акселерометр, барометр.

"На поточний момент точним безманжетним виміром артеріального тиску займається трохи більше 10 лабораторій по всьому світу. Це непросте завдання. Ми її вирішили в нашому ЕКГ-сенсорі для однієї руки. В основі лежить рівняння Моенса-Кортевега, яке показує зв'язок між пульсовою хвилею і артеріальним тиском", – каже Євген Найштетік, засновник Planexta.

Автомобіль Tesla Roadster, який було запущено в космос компанією SpaceX за допомогою ракети-носія Falcon Heavy, внесено до бази космічних об'єктів Сонячної системи Лабораторії реактивного руху NASA. Автомобіль внесений в базу як космічний корабель.