Суспільство
15 лютого 2018
У понеділок Україна подасть важливий документ в арбітраж ООН щодо Росії
Україна представить Міжнародному трибуналу ООН в рамках Конвенції з морського права щодо порушення Росією прав України в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці.
news-image

У понеділок, 19 лютого, Україна представить Міжнародному трибуналу ООН в рамках Конвенції з морського права щодо порушення Росією прав України в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці.

Про це написав у своєму Twitter Павло Клімкін, повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

«Перший меморандум пішов. Точніше, піде у понеділок. Тримаю в руках наш Меморандум у рамках Конвенції з морського права щодо порушення РФ наших прав в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці. Дякую всій нашій команді, класна робота!», – написав він.

Додамо, Україна ініціювала арбітражне провадження проти РФ у вересні 2016 року «з метою захисту своїх прав як прибережної держави у прилеглих до Криму акваторіях в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці».

У травні 2017 року арбітраж ООН з морського права виніс процедурне рішення за позовом України проти РФ.

Згідно із затвердженим регламентом розгляду справи, до 19 лютого 2018 року українська сторона має надати меморандум, який містить виклад обставин, на які спирається Україна, заяву з питання права і пояснення.

Російська Федерація у свою чергу до 19 листопада 2018 року повинна буде представити свій контрмеморандум, що містить будь-які заперечення з питань юрисдикції та/або прийнятності, відповідь на український меморандум, будь-які зустрічні вимоги і необхідні пояснення.

Після цього Україна до 19 квітня 2019 року зможе дати відповідь на російський контрмеморандум, а РФ отримає можливість до 19 вересня 2019 року представити свої повторні заперечення. 

Читайте також:Росія ліквідує свої блокпости на адмінкордоні з Кримом - прикордонна служба