Події
15 лютого 2018
Труханов добровільно прилетів на суд і тримався впевнено, - експерт
Блогер зауважив, що засідання суду відбулось без "картатих пледів, серцевих нападів і загострень рідкісних захворювань".
news-image

Мер Одеси Геннадій Труханов під час суду по обранню йому запобіжного заходу тримався впевнено, не намагаючись «розігрувати цирк», що рідкість серед сучасних політиків під слідством. Таку думку висловив блогер, політичний експерт Володимир Макарівський на своїй сторінці в Facebook, передає «Є!»
Він також відзначив ще одну незвичайну рису в поведінці Труханова - той сам прилетів на судове засідання, замість того, щоб ховатися від правоохоронців.

«Суспільний запит на боротьбу з корупцією в Україні високий як ніколи. Створено антикорупційні органи, яким потрібно постійно демонструвати, що вони не даремно їдять свій хліб. Тому останнім часом звичайною справою стали вручення підозр і затримання політиків.

Черговий епізод - НАБУ заочно повідомило про підозру меру Одеси Труханову (нагадаю, це сталося у вівторок, 13 лютого). А от далі починається незвичайне - мова про реакцію Труханова. По-перше, замість того, щоб спробувати втекти, він сів у літак і сам прилетів до Києва, де вже 14 лютого особисто прийняв підозру від детективів», - написав експерт.

На його думку, саме таку відповідальну поведінку, а також те, що Геннадій Труханов не намагався імітувати погане самопочуття, зробили можливим його звільнення на поруки.

«По-друге, зверніть увагу, як він поводився під час сьогоднішнього засідання суду, який обирав йому запобіжний захід. Ніяких картатих пледів, ніяких серцевих нападів і загострень рідкісних захворювань. Людина спокійна, упевнена в собі, не намагається перетворити засідання суду на цирк, не залучає «ряджених» як "групу підтримки". В результаті не дивно, що суд визнав можливим на час слідства відпустити одеського мера на поруки, а не замикати його в СІЗО або під домашній арешт », - підкреслив Макаровський.


Експерт зазначив, що подібна поведінка нехай і не може служити виміром винуватості чи невинуватості Труханова, яку встановить суд, але однозначно викликає повагу і демонструє, що меру Одеси нічого приховувати.

«Звичайно, це всього лише засідання з обрання запобіжного заходу, остаточне рішення - винен Труханів чи ні - прийме суд під час розгляду справи по суті. Але факт є факт: зараз Труханів поводиться як абсолютно впевнений в собі чоловік, якому приховувати нема чого. І така поведінка викликає повагу», - уклав блогер.