Політика
16 лютого 2018
«Ми, як і в часи Януковича, опинилися на межі диктатури» - низка партій заступилися за Саакашвілі
Партії заявляють, що "президент Порошенко став на шлях підміни закону свавіллям".
news-image

Низка політичний сил вимагають повернення лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі до України. Відповідну спільну заяву поширив у Facebook "Рух нових сил", передає «Є!» із посиланням на УП.

Під нею, крім самого РНС, підписалися: ДемАльянс, Громадянська позиція, Народний контроль, Європейська партія України, "Батьківщина", "Самопоміч", "Свобода", "Громадянський рух Хвиля".

Вони вважають, що влада вчинила політичну розправу над "одним із лідерів опозиції", порушила права людини й завдала шкоди міжнародній репутації України.

"Цей злочин має бути розслідуваний. Всі посадові особи, які порушили закон та свої посадові обов’язки, мають опинитися на лаві підсудних", – йдеться в заяві.
"Ми вимагаємо забезпечити повернення Михайла Саакашвілі в Україну, надавши йому можливості захистити свої права та гідність в українських судах, у відповідності до норм українського законодавства і міжнародного права", – заявляють партії.

Українців просять підтримати це звернення.

"Ми, як і в часи Януковича, опинилися на межі диктатури", – аргументують підписанти.
"Ми закликаємо світових лідерів та дипломатів дати принципову оцінку політичним репресіям, до яких вдається українська влада. Практика призначення винних не в суді, а шляхом публічних заяв генерального прокурора, практика вигнання неугодних з країни має назавжди залишитися в радянському минулому", – заявляють партії.

На їхнє переконання, "президент Порошенко став на шлях підміни закону свавіллям".

"Ми попереджаємо, що будь-які спроби подальших розправ над опозиційними лідерами та активістами отримають нашу консолідовану і тверду відповідь", – заявляють 9 партій.