Світ
16 лютого 2018
Сьогодні Китай святкує Новий рік (відео)
І пройде він під знаком Жовтої Земляної Собаки.
news-image

Китайське літочислення відбувається відповідно до місячно-сонячного календаря, тому 2018 рік за григоріанським календарем — це 4716 китайський.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

І пройде він під знаком Жовтої Земляної Собаки. Його святкування проходить аж 15 днів, тобто завершаться "новорічні канікули" 2 березня. На честь приходу китайського Нового року Собаки китайці традиційно одягнуть новий червоний одяг, адже це колір благополуччя.
Найвідоміша частина святкування - танці з макетами драконів. Зазвичай чоловіки одягають "шкуру" паперового дракона і влаштовують танці на площах. Це завжди незабутнє видовище. Жителі Піднебесної дарують дітям гроші в червоному конверті, що символізує їхній матеріальний добробут у майбутньому. В останній день святкувань китайці запалюють на вулицях червоні ліхтарі, носять намиста з мандаринів і традиційно збираються на сімейну вечерю. На столі обов'язково повинні бути м'ясо і риба, а також пельмені (цзяоцзи). Їх форма нагадує срібні і золоті брусочки, що використовувалися в старовину як гроші. За повір’ям поїдання цих пельменів має принести людині добру удачу на рік вперед, особливо матеріальну. З Новим Китайським Роком!

Читайте також: У День святого Валентина одружилися 2393 пари
Читайте також: Стрітення Господнє: як відзначають свято