Події
17 лютого 2018
Озброєні члени «Національних дружин» спровокували конфлікт на Івано-Франківщині
У членів "Національних дружин" було 4 гладкоствольні, 2 вогнепальні одиниці зброї та 1 пістолет з ґумовими кулями.
news-image

У п’ятницю, 16 лютого, жителі села Микуличин Івано-Франківської області спільно з поліцією затримали близько 15 озброєних членів "Національних дружин". Останні запевнили, що прибули на Прикарпаття задля проведення акції по боротьбі з незаконною вирубкою лісу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Марійчин, передає «Є!».

Близько 15 молодих людей (кажуть, що студенти) з різних областей України. Мали при собі мисливську зброю 6 штук + 1 пістолет (дозволи на зброю показали). Зібралося десь близько 200 небайдужих місцевих жителів, ситуація була дуже напружена, трохи не дійшло до побоїща. В кінцевому підсумку поліція їх затримала, вилучила зброю, поїхали до відділку, – мовиться у повідомленні депутата.

Зазначимо, що "Національні дружини" на своїй сторінці у Facebook повідомили, що метою їхнього приїзду на Прикарпаття стала нібито акція по боротьбі з незаконною вирубкою лісу.

Саме зараз в Івано-Франківській області "Національні дружини" проводять операцію з протидії незаконній вирубці лісів. Щойно лісовоз заблокував наших бійців і екоінспекцію в селі Микуличин на ділянці "Полумистий, – мовиться у повідомленні.

Цю ситуацію виданню "Курс" прокоментували у поліції Івано-Франківської області. Там заявили, що повідомлення про конфлікт у Микуличині надійшло близько 17:15 від жителів села. Вони заявили, що в лісовому масиві невідомі люди зі зброєю в камуфляжній формі з емблемами "Національні дружини" вступили в суперечку з місцевими жителями, які заблокували їм виїзд. На місце події відразу прибула слідчо-оперативна група.

Прибувши на місце, правоохоронці з’ясували, що 12 осіб на двох транспортних засобах приїхали з Івано-Франківська, Києва та Харківської області. Із собою ці люди мали вогнепальну зброю. Вони пояснили, що прибули до Микуличина для виявлення та перевірки незаконної рубки і вивезення лісу.

Фактично вони як "Національні дружини" не мають права цього робити. Якби вони виявили той факт, то повинні були повідомити правоохоронцям, які зобов'язані виїхати на місце події і задокументувати факт. А вони це робили самостійно, – наголосили у поліції.

Відтак, у членів "Національних дружин" було 4 гладкоствольні, 2 вогнепальні одиниці зброї та 1 пістолет з ґумовими кулями. Поліція опитала людей і відпустила.

Відкрито кримінальне провадження за статтею "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Проводяться слідчі дії, опитані близько сотні свідків.