Резонанс
19 лютого 2018
В університеті Богомольця пояснили, чому відрахували студентку з Туркменістану
В університеті зазначили, що студентка була відрахована через порушення міграційного законодавства.
news-image

У Національному медичному університеті ім. Богомольця сприятимуть розслідуванню зникнення студентки з Туркменістану Мукаддас Насирлаєвої. Відповідна заява розміщена на сайті вишу, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Університет докладає максимум зусиль, щоб сприяти встановленню обставин зникнення Мукаддас 30 січня. Ми не знаємо, що сталося з Мукаддас і де вона зараз. Не втрачаючи надії, ми ставимося до інформації ЗМІ максимально серйозно. Медичний університет імені Богомольця всіляко сприятиме правоохоронним органам у розслідуванні зникнення Мукаддас Насирлаєвої. Керівництво університету надасть для цього всю необхідну інформацію в межах компетенції", - йдеться у заяві.

В університеті зазначили, що студентка була відрахована через порушення міграційного законодавства, оскільки термін дії її візи закінчився 17 грудня 2017 року.

"До цього часу Насирлаєва не оформила посвідку і не виїхала до Туркменістану, щоб отримати нову візу. 18 січня медичний університет повідомив про розірвання контракту з Мукаддас Насирлаєвою на підставі порушення студенткою міграційного законодавства, 24 січня їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету, оскільки ситуація не змінилася", - повідомили у навчальному закладі.

В університеті запевняють, що зацікавлені в тому, щоб всі обставини у цій справі якнайшвидше було встановлено, і закликали ЗМІ уникати будь-яких маніпуляцій щодо зникнення колишньої студентки НМУ до оголошення офіційних результатів слідства.

Як повідомлялося, у прокуратура порушила кримінальну справу за фактом доведення до самогубства 19-річної студентки Туркменістану.

У столичній прокуратурі зазначили, що за оприлюдненою у ЗМІ інформацією, на такий вчинок дівчину могли підштовхнути труднощі, які виникли в неї під час навчання в університеті, та непорозуміння із його керівництвом.

Водночас у туркменській діаспорі заявили, що зникла студентка Національного медуніверситету імені Богомольця Муккадас Насирлаєва стрибнула з мосту у Києві після того, як деканат відмовився видати їй заяву, необхідну для продовження посвідки на проживання в Україні.

Столичні водолази проводять роботи з пошуку студентки.

Читайте також: Прокуратура відкрила провадження щодо доведення до самогубства іноземної студентки