Суспільство
20 лютого 2018
У МВС заявили, що Нацгвардія продовжує охороняти будівлю Шевченківського райсуду Києва
Нацгвардія буде охороняти Шевченківський райсуд.
news-image

Інформація про нібито зняття охорони з Шевченківського райсуду Києва не відповідає дійсності. Про це заявили в Міністерстві внутрішніх справ України, передає «Є!».

Наразі там військовослужбовці Національної гвардії продовжують нести службу. Протягом дня було проведено заміну гвардійців на цьому об'єкті відповідно до плану організації чергування, – ідеться в повідомленні.

У міністерстві закликали Державну судову адміністрацію і Вищу раду правосуддя якомога швидше створити Службу судової охорони, як це передбачено законодавством.

Вища рада правосуддя абсолютно безпідставно заявила про тиск на судову гілку влади замість того, щоб не допускати неправомірних процесуальних рішень, які фактично схвалили збройний напад на поліцейського, – заявили у МВС.

У відомстві зазначили, що Нацгвардія і Нацполіція будуть і далі охороняти будівлі судів, поки не буде створено Службу судової охорони або поки не буде ухвалено "інше законне рішення".

Згідно зі ст. 160 закону "Про судоустрій і статус суддів", Служба судової охорони має підтримувати громадський порядок у суді, присікати прояви неповаги до суду, охороняти приміщення судів, органів та установ системи правосуддя, гарантувати особисту безпеку суддів та членів їхніх сімей, працівників суду і учасників судового процесу.