Події
21 лютого 2018
Супрун роз'яснила чому відсторонили ректора медуніверситету Амосову
Офіційною причиною відсторонення Амосової є саме зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.
news-image

У середу, 21 лютого, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун прокоментувала журналістам відсторонення від посади ректора Національного медуніверситету імені Богомольця Катерини Амосової. За словами Супрун, таких заходів було вжито, щоб розібратися в ситуації зі зривом ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Напередодні у МОЗ заявили, що відсторонили Катерину Амосову від виконання обов'язків ректора НМУ імені Богомольця. Причиною відсторонення стало те, що студенти стоматологічного факультету не змогли скласти обов'язковий для продовження навчання іспит "Крок 1. Стоматологія", який відбувається 20 лютого.

"Це спокійний нормальний процес, бо був зрив навчального року. Пані Амосова підписала контакт, згідно з яким вона забезпечує організацію цього іспиту, бо це частина навчального процесу. Вона не могла виконати це, і ми відсторонили її від виконання обов'язків, як це й прописано у контракті", – пояснила Супрун.
Ми маємо відсторонити її, коли йде перевірка, і ми так і зробити. Ми хочемо спокійно зайти та дізнатися, що відбувається. Тут немає ніяких атак чи підводних каменів, – додала в. о. міністра.

Супрун нагадала, що офіційною причиною відсторонення Амосової є саме зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів "Крок 1. Стоматологія".

"Ми, щоб зробити перевірки, чому це (іспит) не відбулося, бо є звинувачення однієї зі сторін, відсторонили від обов'язків ректора. Щоб об'єктивно розібратися із тим, що відбулося", – наголосила очільниця МОЗ.
Читайте також: Відсьогодні у Києві в інститутах хірургії та кардіології стартує проект із впровадження платних послуг та переходу на самоокупність