Події
21 лютого 2018
Уряд схвалив проект закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України»
Про це повідомляється на Урядовому порталі.
news-image

Уряд схвалив законопроект "Про засади адміністративно-територіального устрою України". Це один з пріоритетних законопроектів у законодавчому.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Сьогодні Уряд підтримав нашу законодавчу ініціативу – проект закону "Про засади адміністративно-територіального устрою України". Він законодавчо врегульовує питання щодо порядку утворення, ліквідації, встановлення та зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, назв населених пунктів та віднесення їх до певних категорій", - прокоментував схвалення законопроекту Геннадій Зубко, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Він повідомив, що згідно з законопроектом, встановлюється трирівнева система територіального устрою України. До неї входять регіональний рівень (АР Крим і області), субрегіональний рівень (райони) та базовий рівень – громади.

Міністр зазначив, що законопроект ліквідує дублювання повноважень районної ради і РДА із органами місцевого самоврядування ОТГ та прибере надмірні витрати на утримання РДА. Також він підвищить якість надання послуг за рахунок збільшення фінансування місцевого самоврядування, зокрема в частині створення госпітальних округів та нового освітнього простору.

"Це є необхідною умовою для подальшої успішної децентралізації" - наголосив Зубко.
Читайте також: Обрано нового голову Конституційного суду України
Читайте також: Кабмін підвищує пенсії військовослужбовцям