Політика
22 лютого 2018
Польща програла Єврокомісії у Суді ЄС справу щодо якості повітря
Єврокомісія подала до Суду ЄС скаргу, в якій звинуватила Польщу у відсутності ефективних дій з метою захисту якості повітря.
news-image

Польща порушила директиви ЄС щодо якості повітря через перевищення одразу у кількох зонах норм забрудненості повітря. Відповідне рішення прийняв Суд ЄС, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Єврокомісія в червні 2016 року подала до Суду ЄС скаргу, в якій звинуватила Польщу у відсутності ефективних дій з метою захисту якості повітря.

Суд ЄС визнав, що Польща систематично, від 2007 року, не дотримувалася денних і річних допустимих норм часток пилу PM10 (діаметром 10 мікрометрів) у повітрі.

Крім того, Суд встановив неправильне застосування директиви ЄС про якість повітря, яка передбачає в найкоротший термін розробляти програми охорони повітря, якщо забрудненість перевищує норму.

Наразі Польщі не загрожує покарання за порушення норм ЄС, однак якщо країна не поліпшить якість повітря, то Єврокомісія може вимагати запровадження щоденних фінансових санкцій до кількох сотень тисяч євро. Однак це питання двох-чотирьох років.

Читайте також: В Узбекистані жінка повісилася наступного дня після виходу на пенсію