Київ
22 лютого 2018
Київрада перейменувала Московський міст
Як повідомляє прес-служба Київради, також вулицю Ванди Василевської у Шевченківському районі перейменували на імені Богдана Гаврилишина.
news-image

Київрада перейменувала Московський міст на Північний. Про це пише «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

Як повідомляє прес-служба Київради, також вулицю Ванди Василевської у Шевченківському районі перейменували на імені Богдана Гаврилишина.

Крім того, депутати Київради, серед іншого, сьогодні змінили назву вулицю Анрі Барбюса на вулицю Василя Тютюнника, провулок Панфіловців на провулок Йова Борецького у Печерському районі.

Також Київрада повернула історичні назви Комсомольському масиву та мікрорайону Чапаївка – тепер вони називатимуться «Північно-Броварський» масив і мікрорайон «Віта-Литовська», а вулиці Сєдовців у Печерському районі повернуто історичну назву – Омелютинська.

Після анексії Росією Криму та початку збройного конфлікту на частині Донбасу заявляли про необхідність перейменування Московського мосту.

У 2016 році Київрада вирішила перейменувати проспект Московський на проспект імені Степана Бандери, однак міст через Дніпро тоді зберіг свою стару назву. Цей проспект, який веде від вулиць Куренівської і Курилівської до Московського мосту (нова назва – Північний), Московським назвали у 2003 році.

Читайте також:Аеропорт Київ планують перейменувати на честь Сікорського