Події
23 лютого 2018
США: Росія відповідальна за смерть 400 людей у передмісті Дамаска
Про це заявив Держдепартамент США, закликавши Москву застосувати свій вплив на сирійський уряд, щоб зупинити вбивство цивільних.
news-image

Росія має «особливу відповідальність» за бомбардування в Сирії передмістя Дамаска, Східної Гути, наслідком яких цього місяця стала загибель більш як 400 людей. Про це заявив Держдепартамент США, закликавши Москву застосувати свій вплив на сирійський уряд, щоб зупинити вбивство цивільних, пише «Є!» з посиланням на Радіо Свободу.

Речниця зовнішньополітичного відомства США Гедер Науерт звинуватила Росію у тому, що вона не приборкала президент Сирії Башара Асада та його армію, яка розпочала масштабну кампанію наступу на Східну Гуту. 

«Що вони роблять, щоб зупинити спустошення, смерть, вбивства, які відбуваються в Сирії? Без Росії… спустошення і смерть, звичайно, не відбуватимуться», – наголосила речниця.

Американські дипломати в Раді безпеки ООН наполягають на схваленні резолюції, що вимагає запровадження 30-денного перемир’я в Східній Гуті. Голосування за документ такого змісту очікується 23 лютого в ранкові години за часом Нью-Йорка, де міститься штаб-квартира ООН.

Читайте також:Україну визнали найкорумпованішою країною Європи після Росії

Читайте також:Загибель найманців у Сирії: оприлюднено гучні деталі діяльності «Русі триєдиної» в Харкові