Події
23 лютого 2018
Українець, вдаючи латвійця, хотів в’їхати у Польщу з підробленим паспортом
Паспорт зареєстрований у європейській поліцейській базі даних як втрачений.
news-image

Громадянин України, маючи намір в’їхати до Польщі, на польсько-українському кордоні спробував вдати латвійця; під час прикордонного контролю у пункті пропуску «Корчова» в Підкарпатскьому воєводстві він представив змінений латвійський біометричний паспорт. Чоловік зізнався, що фальшивий документ він придбав за 850 євро, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Як повідомила речниця Бескидаського відділу Прикордонної служби Ельжбєта Пікор, 38-річний чоловік, маючи намір в’їхати до Польщі, у прикордонному пункті пропуску представив під час проходження контролю латвійський біометричний паспорт.

«Прикордонники з’ясували, що сторінка з персональними даними змінена, крім того паспорт зареєстрований у європейській поліцейській базі даних як втрачений», - зазначила майор Пікор.
«Факт фальшування документа підтвердила також латвійська поліція, яка повідомила, що насправді паспорт був виданий іншій особі», - додала вона.

Крім того, польські прикордонники знайшли у чоловіка оригінальний український паспорт.

Громадянину України висунули звинувачення у вчиненні злочину. Чоловік зізнався у використанні зміненого документа та сказав, що за одержання паспорта він заплатив у Латвії 850 євро.

У зв’язку з використанням фальшивого документа під час проходження прикордонного контролю, українець змушений сплатити штраф у розмірі 2 тис. злотих (480 євро). Крім того, за незаконний перетин кордону та протермінування перебування чоловік має сплатити штраф у розмірі 500 злотих (120 євро). Також чоловіку видали рішення про обов’язок повернення в Україну та на півроку заборонили в'їзду на терен Шенгенської зони.

Майор Пікор зазначила, що цьогоріч це перший випадок використання підробленого паспорта у прикордонних пунктах пропуску Бескидського відділу Прикордонної служби. Натомість у 2017 році було зареєстровано чотири подібні випадки.

Читайте також: СБУ запобігла проведенню в Маріуполі антиукраїнського мітингу