Події
23 лютого 2018
Мера Скадовська звинуватили в корупції через закупівлю канцелярських скріпок
У суді свої права відстоює міський голова Скадовська Олександр Яковлєв.
news-image

На Херсонщині у суді свої права відстоює міський голова Скадовська Олександр Яковлєв. Його намагаються зробити затятим корупціонером через закупівлю працівниками мерії звичайних канцелярські скріпок, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Виявляється, звернулися вони не в той магазин, пояснює міський голова. Ціна питання – 1200 гривень. На абсурдне рішення суду він подав апеляцію, і городяни його підтримали.

"Ми приїхали тому, що ми підтримуємо Яковлєва. Йому довіряємо, він дуже відкрита, порядна, чесна людина. І ми бачимо, що він робить для Скадовська. Повірте, це дуже добре, що він робить", – сказала мешканка Скадовська Тетяна Богданова.
Це прагнення деякої групи людей, які бажають повернути те, що було раніше. Тобто відновити свої позиції у місцевому самоврядуванні. Також я думаю, що деякі чиновники намагаються повністю контролювати ситуацію в Скадовську, – зазначив Яковлєв.

Підтримати мера Скадовська приїхали навіть народні депутати.

Це знищення і приниження місцевого самоврядування в Україні, яке тільки-тільки почало спинатися на ноги, отримавши ресурси. Оці потуги, оці спроби знищити місцеве самоврядування, це якраз і є спроби побудувати деспотичну машину, – підкреслила заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

Згодні із відсутністю складу злочину навіть у прокуратурі міста.

"Я й не заперечую, що там немає складу злочину, це підтверджено досудовим розслідуванням. Але іншими матеріалами справи про адмінправопорушення доведено наявність саме адмінправопорушення", – прокоментував представник прокуратури Віталій Гончаров.

Народних депутатів шокувала поведінка правоохоронців Скадовська.

"А ви погоджували з мером купівлю подушечки для печатки – 28 гривень чи 83 гривні? Прокурор з такою старанністю так це запитує, так дивиться в очі, а вона йому спокійно, гідно і з великим сумом каже – не погоджувала і ніколи не погоджу. Ви знаєте, це знущання просто, – вважає народний депутат України Олег Березюк.

Абсурдність звинувачень у суді доводять і адвокати мера Скадовська.

Придбання оснащення для друку, яке здійснили його підлеглі, що було необхідно в їх повсякденній діяльності, коштувало 216 гривень. Через що зараз його потрібно позбавляти посади мера і для цілого міста оголошувати позачергові вибори? З точки зору звичайної життєвої логіки тут присутня якась абсудність, – зауважив адвокат Денис Мамонтов.

Розгляд справи проти міського голови Скадовська навмисно затягують, переконані адвокати. Після виступу свідків суддя оголосив перерву ще на тиждень. Вона начебто потрібна для підготовки до судових дебатів.

Читайте також:Україна - найкорумпованіша країна в Європі

Читайте також:«Укроборонпром» назвав спотворенням інформації публікацію The New York Times про корупцію в оборонній галузі України