Данилюк: Щоб зміни в країні були відчутні, потрібне зростання економіки на 7–8%. А це просто неможливо без земельної реформи
Данилюк: Є агросектор, який має потенціал з огляду на зовнішню кон'юнктуру. Виникає запитання: як його розвивати? Земельна реформа – це вагомий елемент відповіді на нього
news-image

Зростання економіки України на 7–8% на рік неможливе без земельної реформи, сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю "Українському тижню".

Вільний ринок землі – наш шанс дати справжній поштовх для економіки. Щоб зміни у країні були відчутні, потрібне зростання економіки на 7–8%. А це просто неможливе без земельної реформи, – зазначив він.

Данилюк додав, що сільське господарство є одним із найбільших драйверів української економіки.

Україна має певні конкурентні переваги на світовому аграрному ринку і показує справді непогані результати: перша позиція у світі в експорті олії, входимо до п'ятірки топ-експортерів вершкового масла у світі, до десятки топ-експортерів харчової продукції до ЄС, є одним із десяти світових лідерів експорту борошна тощо. І це за тих обмежень, які ми самі на себе наклали! Є агросектор, який має потенціал з огляду на зовнішню кон'юнктуру. Виникає запитання: як його розвивати? Земельна реформа – це вагомий елемент відповіді на нього, – заявив міністр.