Світ
26 лютого 2018
Влада Брюсселя зробила громадський транспорт безкоштовним через забруднене повітря
Надзвичайні правила починатимуть діяти, коли рівень речовин, що забруднюють повітря, перевищуватиме норму.
news-image

Регіональна влада Брюсселю затвердила надзвичайні правила, які дозволять пасажирам користуватися громадським транспортом безкоштовно в періоди високого забруднення повітря. Про це повідомляють бельгійські ЗМІ, передає Euractive, пише «Є!».

Коли тверді частинки в повітрі досягатимуть визначеного рівня, всі сервіси підприємств-операторів громадського транспорту STIB (метро, трамваї та автобуси) і сервіс прокату велосипедів Villo! будуть безкоштовними протягом фіксованого часу.

Надзвичайні правила починатимуть діяти протягом 24-годинного періоду, коли середня концентрація речовин, що забруднюють повітря, досягне 51–70 міліграмів на кубічний метр.

Інші заходи включають зниження швидкості та заборону на спалювання дров за умови, якщо вони не є єдиним джерелом опалення для домашніх господарств.

Громадяни зможуть відслідковувати якість повітря на веб-сайті в режимі реального часу та через мобільний застосунок.

Нагадаємо: на початку січня в Сеулі, столиці Південної Кореї,  були запроваджені аналогічні заходи для боротьби з товстим шаром смогу. Експерти вважають, що причиною забруднення стало використання вугілля та дизельного пального.  

Читайте також:Євробачення-2018: Tayanna прокоментувала свою поразку у фіналі нацвідбору

Читайте також:Сьогодні нікуди не поспішайте: 26 лютого - День неквапливості