Події
26 лютого 2018
Українська збірна з баскетболу перемогла Швецію та очолила турнірну таблицю
Все розпочалося з влучного трьохочкового, за яким послідували і точні штрафні.
news-image

У матчі між збірними України та Швеції кожна з команд виграла по дві чверті, та все ж перевага, яку здобули українці ще в першій половині гри, дозволила у підсумку вибороти важливу перемогу.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Після вдалої гри у Латвії проти тамтешньої збірної, українці прагнули продовжити переможну серію і проти шведів вдома. Тим більше, що на виїзді у Швеції наша збірна теж перемогла 84:76, а у Києві вони не могли розраховувати на свого лідера Маркуса Ерікссона через травму.

Та активніше гру розпочали саме гості. Все розпочалося з влучного трьохочкового, за яким послідували і точні штрафні. Українці відповіли силами Джетера.

Команди йшли на відстані одного влучного кидка, почергово виходячи вперед. Шведи свої очки заробляли кидками з-за дуги (п’ять з восьми були точні). Українці покладалися на уміння Джетера. Саме завдяки його активності українці після першої чверті перемагали 26:25.

Друга чверть, яка в підсумку стала переломною у цій грі, розпочалася з "ривка" збірної України 7:0. Згодом активність українців дала змогу перемагати суперника з різницею в 15 очок. А коли українці набрали 20 очок у чверті, у той час як шведи лише 4, то гості змушені були взяти тайм-аут. Другий за цю чверть. Не дуже допомогло. Українці виграли чверть з рахунком 25:7, а на велику перерву пішли за рахунку 51:32. У перерві глядачів розважали дівчата з Redfoxes.

19-очкова перевага дещо розслабила українців. Хоча перші дві результативні атаки у третій чверті саме господарі записали собі до активу. Загалом команди зіграли дуже в’яло і не надто результативно. Українці набрали лише 9 очок, шведи – на три більше. Однак на загальному рахунку це не надто позначилося – 60:44.

В заключній чверті українці відіграли те, що втратили у третій чверті. І на середину 10-хвилинки довели різницю до 24 очок. Єдине, на що вистарчило сил у гостей – скоротити відставання і виграти чверть 17:22. Однак фінальна сирена зафіксувала у підсумку перемогу збірної України 77:66.

Завдяки цій перемозі українці залишилися на першій сходинці у групі відбору на Чемпіонат світу 2019 року з трьома перемогами та однією поразкою. Її "синьо-жовтим"завдала збірна Туреччини. Саме з нею українцям грати на виїзді. Гра відбудеться 28 червня.

Україна – Швеція – 77:66 (26:25, 25:7, 9:12, 17:22)

Україна: Зайцев (13 + 4 підбори), Гладир (11 + 3 підбори + 3 перехоплення), Джетер (11 + 2 підбори + 6 перехоплень), Кравцов (10 + 7 підборів + 3 перехоплення).

Читайте також: У Харкові студент стріляв з квартири заради розваги, йому загрожує до 7 років тюрми (відео)
Читайте також: Melovin: що відомо про українського представника Євробачення-2018