Події
27 лютого 2018
У Росії відбудеться прес-конференція Януковича
Прес-конференція почнеться об 11 годині за місцевим часом.
news-image

У Москві 2 березня відбудеться прес-конференція екс-президента України Віктора Януковича.

Про це повідомляє "ТАСС", інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

"Віктор Янукович розповість про нові докази причетності представників нинішньої української влади до розстрілу протестувальників на "Майдані", а також судовий процес, ініційований київською владою", – йдеться у повідомленні.
Прес-конференція почнеться об 11 годині за місцевим часом.

Як відомо, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

29 червня 2017 року у суді зачитали обвинувальний акт у справі про сприяння російській владі в анексії Криму та веденні агресивних воєнних дій на території України.

5 липня 2017 року Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі в справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Але 11 грудня адвокат Віталій Сердюк, який бере участь у процесі щодо розстрілів на Майдані, знову почав захищати Януковича у справі про держзраду.

З того часу суд допитує свідків. Ключові свідки зі сторони обвинувачення вже дали свідчення у справі про держзраду.

Крім того Печерський районний суд м. Києва дозволив здійснити заочне досудове розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника СБУ Володимира Тоцького у  справі стосовно розстрілів на Майдані.

Читайте також: Правозахисники б'ють на сполох: Сенцова немає в колонії Лабитнангі
Читайте також: Глава МЗС Канади виголосила промову в Мюнхені українською мовою: відео