НБУ очікує зростання трудової міграції в Польщу у найближчі роки
У наступні 2-3 роки збільшення кількості може бути значним, але в середньостроковій перспективі НБУ очікує скорочення кількості мігрантів.
news-image

Національний банк України прогнозує зростання трудової міграції в Польщу в короткостроковій перспективі. Про це в інтерв`ю польському інформаційному агентству Polska Agencja Prasowa Biznes заявив директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Сергій Ніколайчук, пишуть "Українські новини", повідомляє «Є!».

"У короткостроковій перспективі ми прогнозуємо, що еміграція продовжить зростати, але у середньостроковій перспективі очікується певна конвергенція рівнів заробітної плати і продуктивності, що допоможе трохи заспокоїти ситуацію. Крім того, ми очікуємо поліпшення якості життя в Україні", - сказав Ніколайчук.

За його словами, у наступні 2-3 роки збільшення кількості може бути значним, але в середньостроковій перспективі НБУ очікує скорочення кількості мігрантів.

Серед причин зростання міграції до Польщі Ніколайчук зазначив істотну різницю між рівнем заробітної плати в Україні та Польщі. 

Читайте також:Електричка протаранила автомобіль з українцями у Польщі