Apple запатентувала доступ в автомобіль за допомогою iPhone
Який дає можливість використовувати iPhone замість традиційного ключа запалювання для доступу та активації автомобіля
news-image

Apple запатентувала доступ і активацію деяких функцій автомобіля за допомогою iPhone. Якщо ця технологія буде реалізована на практиці, то автомобілісти зможуть використовувати свої смартфони замість звичного ключа запалювання.

У США компанія Apple отримала патент на «основний портативний пристрій, здатний отримувати доступ до транспортного засобу через передачу повідомлення про активацію, включаючи дані облікового запису для транспортного засобу». У перекладі на зрозумілу мову це формулювання означає можливість використовувати iPhone замість традиційного ключа запалювання для доступу та активації автомобіля. Згідно опису патенту, зв'язок портативного пристрою з автомобілем буде встановлюватися за допомогою Bluetooth, зазначає Є! Єдність.інфо з посиланням на видання Business Insider.

Восени минулого року Apple отримала схожий патент на технологію доступу до автомобіля за допомогою iPhone і додаткового пристрою з технологією геофенсінга. На практиці це означає, що водій зі смартфоном в кишені при наближенні до дверей зможе автоматично відкрити їх - це зробить за нього запатентований пристрій Apple, який буде працювати у зв'язці з системою CarPlay. iPhone тут виступає в якості просунутої радіомітки.

Читайте також: Apple б'є рекорди за прибутками


У тому випадку, якщо водій підходить до багажного відділення, смартфон у зв'язці з пристроєм геофенсінга визначить місцезнаходження власника, і система відкриє багажник. Геофенсинг дозволить задати певні параметри знаходження смартфона в певній зоні навколо автомобіля, наприклад запуск двигуна буде можливий тільки якщо водій сів на сидіння.

Нагадаємо, що в США в даний час компанія EyeLock займається створенням системи ідентифікації по веселковій оболонці очей для використання в автомобільній галузі. Інфрачервоні сканери розташовуються в сонцезахисних козирках або на дзеркалі заднього виду і зчитують інформацію про 240 унікальних параметрів у райдужній оболонці кожного людського ока. Сканований образ порівнюється з збереженими даними водія, після чого можна запустити двигун.