Київ
1 березня 2018
Київ просить Міноборони та МВС допомогти прибрати сніг
Понад 670 одиниць техніки - комунальної і підрядників - працюють на вулицях міста з ночі.
news-image
Через ускладнення погодніх умов київська влада просить Міноборони та МВС допомогти у розчищенні доріг від снігу.  Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Київради, пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Цієї ночі вже випало до 20 см опадів, втім зранку практично весь комунальний транспорт вийшов на маршрути. Зокрема, понад 670 одиниць техніки - комунальної і підрядників - працюють на вулицях міста з ночі. 

Школи столиці отримали розпорядження в п’ятницю і робочу суботу скасувати навчання, те саме рекомендували зробити дитсадкам. 

"Ми звертаємося до всіх організацій Києва оголосити сьогодні короткий робочий день. Щоб увечері не було пікового навантаження на транспортну інфраструктуру столиці", - наголосив Кличко.

Понад те, київська влада звернулася до Міноборони та МВС з проханням залучити особовий склад до прибирання вулиць міста.

Мер столиці закликав водіїв  не виїжджати в місто без гострої потреби та користуватися комунальним транспортом.

"А ті, хто виїхав, не паркуйте авто на узбіччях доріг - не ускладнюйте роботу снігоприбиральної техніки та рух містом", - підсумував Кличко.

Повідомляється, що хуртовина в Києві триватиме до кінця доби 1 березня, а вже 2 березня очікується послаблення опадів. Наразі столиця України знаходиться майже в центрі циклону, що пояснює негоду.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" та міжнародний аеропорт "Київ" працюють у штатному режимі, однак внутрішні рейси скасовуються через негоду в Україні.

Читайте також:Негода в Києві: у школах скасують заняття 2-3 березня