Події
1 березня 2018
Григорія Суркіса підозрюють у розтраті 2 млн євро «платежів солідарності» УЄФА
Для будівництва бази футбольні чиновники акумулювали гроші, які УЄФА виділяв українським клубам протягом чотирьох років: з сезону 2000/2001 до сезону 2003/2004.
news-image

Фінансові кошти, які колишній президент ФФУ Григорій Суркіс і віце-президент організації Олександр Бандурко збирали з вітчизняних клубів на будівництво бази для національної збірної, могли бути витрачені не за призначенням. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ProsportUa.

За наявною у ЗМІ інформацією, Суркіс і Бандурко планували побудувати навчально-тренувальну базу в селі Гореничі під Києвом, про що було заявлено ще в 2003 році. Комплекс мав розташуватися на території колишньої військової частини, але ФФУ так і не отримала право на володіння цією землею.

Проте, на ділянці проводилися підготовчі роботи, витрачалися гроші, а це приблизно 2 млн євро, або такі витрати лише фіксувалися на папері, що викликає серйозні підозри в нецільовому використанні коштів.

Про проект згодом забули, але зараз у Григорія Суркіса та Олександра Бандурко можуть виникнути через нього серйозні проблеми. Річ у тім, що для будівництва бази футбольні чиновники акумулювали гроші, які УЄФА виділяв українським клубам протягом чотирьох років: з сезону-2000/2001 до сезону-2003/2004.

Ці кошти, а саме - 2 млн євро, клуби нібито «добровільно» передали ФФУ на будівництво футбольної бази, яка теоретично могла б потім використовуватися ними для проведення зборів.

«Але за ці гроші потрібно відзвітувати перед УЄФА. А виходить, що левова частка цієї суми витрачена на різні роботи на ділянці, який ... не належить федерації! Та і якби належав - пред'явити для звітності ревізорам з УЄФА можна тільки кілька сотень метрів поржавілого паркану», - зазначає першоджерело.

За даними ProsportUA, ФФУ ініціювала внутрішнє розслідування з цього питання.

Читайте також:ЄСПЛ зобов'язав Україну виплатити 4 тисячі євро дівчині, яка смажила яєчню на вічному вогні