Україна
1 березня 2018
В Ужгороді відкрили першу еко-крамницю, де не використовують пластик (фото)
Частина продукції має сертифікати про органічне походження – вирощена в Україні повністю без використання хімічних добрив.
news-image

В Ужгороді відкрили еко-крамницю, яка не використовує пластик. Про це пише «Є!» з посиланням на УП Життя.

"Зелена крамниця" використовує лише паперову упаковку, а покупці можуть відміряти собі бажану кількість товару у власні багаторазові мішечки, баночки, еко-торби.

 

 

– Ми навіть вирішили, що не будемо робити пластикових карток на знижку, а будемо робити знижку тим клієнтам, які приходитимуть з власними багаторазовими мішечками та еко-торбами, баночками для олій та меду. Так заохочуватимемо людей менше використовувати одноразовий пластик, – розповіла виданню Varosh власниця крамниці Тетяна Жовківська.

 

 

На вагу можна придбати фермерські сири українського виробництва, понад 70 видів спецій, корисні сіль та цукор, горіхи та сухофрукти, мед, свіжі олії першого віджиму, крупи, муку цільнозернову різних видів, корисні солодощі без цукру, свіжий бездріжджовий хліб, овочі та фрукти.

 

Частина продукції має сертифікати про органічне походження – вирощена в Україні повністю без використання хімічних добрив.

 
– Я вже багато років сортую сміття, але відчувала завжди що цього не достатньо. Пластику все рівно багато, хоча у мене понад 80% йде на переробку та компост.
Та дізнавшись про рух zero waste ("нуль відходів") я дізналася, що є люди, які живуть вже по декілька років без пластику і все, що не можна переробити в них може поміститися в майонезну банку. Вони купляють все на вагу в багаторазову упаковку. Ця ідея мене і надихнула на створення власної крамниці без упаковки, – каже Тетяна.

Продукція на вагу дешевша за упаковану, бо в її вартість не закладають витрати на упаковку, фасування та рекламу.

– Для наших покупців вже підготували фірмові полотняні мішечки, які можна буде придбати і використовувати безліч разів замість "кульочків", – кажуть у крамниці.

Читайте також: Чому жінки розмовляють учетверо більше, ніж чоловіки