Події
2 березня 2018
ДТЕК Ахметова збирається розвивати мережу електрозаправок
На першому етапі, в цьому році, планується установка 10 швидких зарядних станцій (fast charger) в Києві.
news-image

Про це сказав заступник директора зі стратегії ДТЕК Олександр Онищенко на виставці Plug in Ukraine 2018.

Інформує «Є!», з посиланням на 1news.com.ua.

«Ми пробуємо себе в якості провайдера послуги «електрозаправки», — повідомив він.

За словами Онищенко, на першому етапі, в цьому році, планується установка 10 швидких зарядних станцій (fast charger) в Києві.

«Якщо динаміка зростання продажів електромобілів буде зберігатися, будемо намагатися такими ж темпами розвивати мережу», — зазначив він.

Онищенко повідомив, другий етап пілотного проекту з розвитку мережі — з’єднати міста мільйонники: Київ, Львів, Одеса, Дніпро.

«Також ми думаємо про створення продукту повільної зарядної станції. Хочемо мати якийсь типовий продукт для масового споживання. Ми шукаємо партнера, який міг би нам зробити такий продукт. Можливо, через пару років будемо інтегрувати послугу заряду електромобілів в наш пакет послуг. Сподіваюся , на той час у нас буде лібералізовано ринок і поставка електроенергії буде конкурентною «, — зазначив він.

Онищенко вважає, що зарядні станції будуть одним з елементів для утримання клієнта.

«Ми зможемо інтегрувати в нашу електронну платформу інших бажаючих власників зарядних станцій. Тих же власників ресторанів, готелів і т.д. Далі пошук партнерів з метою інтеграції нашої системи в європейську. Щоб людина, яка оплатив цю послугу тут, міг спокійно їхати в Європу і заряджатися за єдиною карті», — сказав він.

Нагадаємо, на сьогодні в великих містах з’являється все більше зарядної інфракструктури для «зелених» авто. Зараз в Україні — близько 2000 зарядних станцій, 90% з них «повільні».

Читайте також: Вночі у Києві вщент вигоріла дерев'яна церква УПЦ КП
Читайте також: Відкладіть телефон під час їжі, це зробить вас щасливішими, - вчені