Війна
3 березня 2018
СБУ виявила у районі проведення АТО заборонену протипіхотну міну російського виробництва
Російська міна ПМН-2, яку виявила на Донбасі.
news-image

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України виявили на Донеччині в районі проведення антитерористичної операції дві схованки зі зброєю та боєприпасами.

З підземного сховища у Бахмутському районі оперативники спецслужби вилучили протипіхотну міну ПМН-2 та запал до неї, яка перебуває на озброєнні військових РФ та заборонена міжнародними законодавчими актами, повідомили в СБУ, передає «Є!».

У другому схроні, розташованому у Волноваському районі, правоохоронці виявили понад одну тисячу набоїв калібру 5,45 мм, дев’ятнадцять гранат Ф-1 та РГД-5.

Також у мешканки цього ж району співробітники СБ України вилучили автомат Калашникова АКСУ-74 та майже сто набоїв до нього.

Варто зазначити, що протягом лютого 2018 року в районі проведення АТО співробітники СБУ з дев’яти виявлених схронів вилучили п’ять одиниць стрілецької зброї, майже сто гранат, близько трьохсот великокаліберних пострілів, вісімдесят вісім осколково-фугасних мін, протипіхотну міну ПМН-2, вісім танкових пострілів, понад 3,5 тисячі набоїв різного калібру та тротилові шашки.