Суспільство
3 березня 2018
Порошенко щодо законопроекту «Про валюту»: Вводимо принцип «дозволено все, що не заборонено»
Порошенко: Пройшло 25 років. Світ пішов вперед. А у нас валютне регулювання зразка 93-го року.
news-image

Національна рада реформ під головуванням президента України Петра Порошенка розглянула законопроект "Про валюту", який винесуть на розгляд у Верховній Раді, повідомляє 2 березня прес-служба глави держави.

За словами Порошенка, документ вводить принцип "дозволено все, що не заборонено" і передбачає введення поступової і гнучкої лібералізації на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей.

Також прибирається таке болісне покарання як призупинення зовнішньоекономічної діяльності, – зазначив президент.

Глава держави наголосив, що питання реформи валютного регулювання є надзвичайно важливим для стимулювання економіки і розвитку підприємництва.

Всі вони відразу відчують полегшення відразу після прийняття закону, – сказав Порошенко.

За його словами, "підприємець має робити бізнес конкурентоспроможним, а держава має допомагати і захищати підприємця".

Президент зазначив, що, нарешті, буде скасовано декрет Кабінету Міністрів "Про систему валютного регулювання і валютного контролю".

Пройшло 25 років. Світ пішов вперед. А у нас валютне регулювання зразка 93-го року, – сказав Порошенко.

 Він додав, що в Україні на сьогодні зареєстровано понад 10 тис. підприємств-суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, які щорічно проводять 2,5 млн операцій.

Кінцева ж мета – покращення умов для інвесторів, залучення інвестицій, нові робочі місця, нові надходження до державного бюджету, надходження валюти в країну, зміцнення національної валюти. І головне – зростання доходів українців. Успішна країна Україна для успішних людей, – наголосив президент.