Суспільство
9 лютого 2015
Шустер: Телеканали нас хочуть, але бояться реакції Банкової
Автор і ведучий проекту "Шустер Live" Савік Шустер пояснив, що є причиною відмови телеканалів від суспільно-політичної програми, зазначивши, що запит на його проект є, проте багато хто побоюється реакції влади.
news-image

Телеканали відмовляються від відкритого для будь-яких політичних дискусій майданчика, оскільки побоюються реакції влади. Про це йдеться в заяві автора і ведучого проекту "Шустер Live" Савіка Шустера, повідомляє  Є | Єдність.інфо.
Заява "Кому заважає" Шустер Live "ми публікуємо в повному обсязі:

"До мене звертаються глядачі, колеги, політики. Питання у них одне:" Коли ви вийдете в ефір? ". Відповідаю: рівно рік тому в країні був Майдан, а нас за вказівкою з Банкової позбавили ефіру. Влада боялася нас, а телеканали боялися влади, але ми все-таки вийшли. Сьогодні в країні війна. І нас знову немає в ефірі. І знову телеканали відмовляються від відкритого для всіх політичних сил дискусійного майданчика. Нас хочуть, але бояться, бояться реакції Банкової, хоча вже майже рік, як там інші люди, яких в їхні кабінети привів Майдан. Сьогодні я не знаю, коли і на якому каналі ми вийдемо в ефір. Але ми обов'язково вийдемо. Тому що я впевнений - ми потрібні нашому глядачеві, а Україні потрібна відкрита політична дискусія в прямому ефірі . До побачення! Сподіваюся, до скорого ", - йдеться в заяві Шустера.

3 жовтня минулого року в прямому ефірі "Шустер Live" на "Першому національному" Савік Шустер заявив, що в черговий раз почався процес закриття програми. Пізніше стало відомо, що Національна телекомпанія України (НТКУ) відмовилася продовжувати договір зі "Студією Савіка Шустера" щодо трансляції телепрограми на "Першому національному".

Читайте також: Президент Естонії в ефірі Sky News перервав інтерв’ю, бо ведучий переплутав його прізвище (відео)

Глава НТКУ Зураб Аласанія прокоментував це таким чином:

Ні Шустер, ні Аласанія самі по собі ніякого значення не мають. Шоу" Шустер Live "не відповідає цінностям і стандартам суспільного мовлення. І воно не єдине таке. Просто прийшла його черга, от і все