Події
5 березня 2018
Фінляндія виділить 6 мільйонів євро на реформу української школи
Після підписання угоду має ратифікувати Верховна Рада України.
news-image

5 березня Міністром освіти і науки Лілією Гриневич та Міністром закордонних справ Фінляндської Республіки Тімо Сойні підписано угоду, що передбачає допомогу в підвищенні кваліфікації українських вчителів, популяризацію освіти, а також покращення освітнього середовища шкіл у межах реформи Нова українська школа.

Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Широковідомо, що у власній освітній реформі фіни зробили ставку на вчителя, і це дало свої результати – зараз середня освіта у Фінляндії одна із найуспішніших у світі. Передбачений угодою проект матиме орієнтовну вартість 6 мільйонів євро. Він розрахований на 4 роки, – розповіла Лілія Гриневич.

Після підписання угоду має ратифікувати Верховна Рада України. Міністр Лілія Гриневич наголошує, що всі ці бюрократичні процедури конче потрібно завершити протягом найближчих місяців.

"Уже 1 вересня 2018 року всі першокласники прийдуть у Нову українську школу. Така масштабна зміна потребує супроводу та підтримки, і ми розраховуємо на наших партнерів у цьому процесі. Саме тому сподіваємось, що усі процеси, які має пройти ця угода, відбудуться швидко та без зайвих затримок", – зазначила Міністр.

У МОН додають, що Фінляндія є одним з надійних партнерів України. Після Революції Гідності Фінляндська Республіка збільшила об’єм допомоги Україні. Так, за останні три роки обсяг наданої гуманітарної та технічної допомоги становить 28,7 млн євро.

Читайте також: Хлопці в АТО вмирали від крововтрати, а нам «зв’язали руки» і ми не могли допомогти, - працівники «заводу» крові на Волині