Події
6 березня 2018
Уряд Британії занепокоєний використанням Росією України як тестового майданчика для кібератак
Британський міністр також додав, що МВС Великої Британії зацікавлене в поглибленні співпраці з МВС України.
news-image

Плани щодо спільного відпрацювання механізму боротьби з кіберзлочинністю та організованою злочинністю між Україною та Великою Британією обговорили під час зустрічі в Лондоні глави МВС двох країн Арсен Аваков та Бен Воллс, пише «Є!» з посиланням на інтерфакс.

"Уряд Великої Британії занепокоєний, що Україну використовують як тестовий майданчик для кібератак, для розвитку організованої злочинної діяльності та корупції з боку Російської Федерації", - наводить слова Б.Воллса під зустрічі з А.Аваковим, що відбулася 5 березня, департамент комунікації МВС України у вівторок.

Британський міністр також додав, що МВС Великої Британії зацікавлене в поглибленні співпраці з МВС України.

"Ми зацікавлені поглибити з вами співпрацю як в правоохоронній сфері, так і в координації дій щодо нелегальної міграції та оперативного обміну даними. Розуміємо, який тиск на вас чинить ваш сусід, і наскільки вам не просто працювати в цих умовах", - зазначив Б.Воллс.

У свою чергу А.Аваков наголосив, що за останні три роки Україна отримала успішний досвід реалізації міжнародних операцій.

"За останні три роки ми вивели на високий рівень роботу наших кіберпідрозділів. Ми маємо успішні реалізації міжнародних операцій. Зокрема, нещодавно в Києві поліцейські затримали організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як Avalanche, яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів", - сказав український міністр.

Він також додав, що МВС України та Національна поліція готові посилити співпрацю з поліцією Великої Британії за всіма напрямами кримінального блоку.

"Ми готові співпрацювати у сфері боротьби з організованою злочинністю та надавати оперативну інформацію у двосторонньому порядку, щоб цей механізм працював як годинник", - зазначив міністр внутрішніх справ України.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися поглиблювати співпрацю між правоохоронним відомствами двох держав і підписати Меморандум про співпрацю.