Суспільство
6 березня 2018
Посли 5 країн розписали найбільшу в світі «Шевченкову писанку»
Захід присвячено 204 річниці з Дня народження Тараса Шевченка.
news-image

В рамках церемонії Міжнародного проекту “Нас єднає Шевченкове слово”, яка відбулась 6 березня, представники 5 країн світу взяли участь у розписі найбільшої в світі “Шевченкової писанки”, передає «Є!» із посиланням на УНН.

У вівторок, 6 березня в Національному університеті культури і мистецтв відбулась урочиста церемонія Міжнародного проекту “Нас єднає Шевченкове слово”. Захід присвячено 204 річниці з Дня народження митця.

У рамках заходу відбувся розпис найбільшої у світі “Шевченківської писанки” послами п’яти держав: Болгарії, Палестини, Казахстану, Грузії та Словенії.

Посли взяли слово, щоб висловити шану українському поету.

“Імя Тараса Шевченка стало відомим не лише на його рідній землі, в Україні. Поезія Шевченка пройшла багато поколінь та залишилась в пам’яті кожного з нас”, — наголосив Надзвичайний та повноважний посол Палестини Моххамед Кассем Аль-Асаад.
“Його шанують і на українській, і на болгарській, і на багатьох інших мовах майже в усіх кутках світу”, — сказав Надзвичайний та повноважний посол Болгарії Касімір Мінчев.
“В Казахстані Тарас Григорович Шевченко користується особливою пошаною, його ім’ям названі вулиці в багатьох містах”, — зазначив Посланник посольства Казахстану в Україні Токар Ігембаєв.
“Шевченко не являється надбанням лише України, він є надбанням усього світу, його люблять і цінують по всьому світу, в тому числі у Грузії”, — сказав Старший радник посольства Грузії Джамаль Гогітідзе.
“Тарас Щевченко — дуже шанований поет, в Словенії 150 років назад були зроблені перші переклади його слова, навіть декілька років тому було встановлено його пам’ятник, і його день завжди відзначають як в посольстві України в Словенії, так і навпаки”, — розповіла заступник посла республіки Словенії пані Матея Крачун.

Також в рамках заходу було презентовано відео флеш-мобу “Тарас Шевченко: Заповіт єднає світ”, в якому “Заповіт” звучить польською, грузинською, англійською, болгарською, французькою, казахською та румунською мовами.

Твір читають посли Польщі, Грузії, Болгарії, Молдови, Пакистану, Казахстану та Африки, а також колишній президент України Леонід Кравчук.

Читайте також: У столиці відкривається виставка кімоно