Суспільство
7 березня 2018
Стало відомо, скільки росіян готові голосувати на виборах президента за Путіна
В ході опитування респондентам ставилося запитання: за кого б вони проголосували, якби вибори глави держави відбулися найближчого тижня?
news-image

Майже 70% респондентів, які взяли на початку березня участь в опитуванні Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), висловили готовність на виборах президента РФ проголосувати за чинного главу держави Володимира Путіна, який балотується в порядку самовисування. Це випливає з даних опитування, опублікованих в офіційному телеграм-каналі ВЦВГД, передає «Є!»

В ході опитування респондентам ставилося запитання: за кого б вони проголосували, якби вибори глави держави відбулися найближчого тижня?

"Згідно з даними за 2-4 березня, віддати свій голос за Володимира Путіна на президентських виборах готові 69,7% росіян", - йдеться в матеріалах дослідження.

Також наголошується, що коливання цього показника "мають хвилеподібний характер".

За даними попереднього опитування, що проводилося 19-22 і 24-26 лютого, віддати свій голос за Путіна були готові 69,1% опитаних, а серед респондентів 9-11 лютого - 71,5%.

Другу позицію, свідчать результати дослідження, займає кандидат від КПРФ, бізнесмен Павло Грудінін.

"Його електоральний показник знизився до 7,1%", - наголошується в матеріалах ВЦВГД.

На момент останнього опитування ВЦВГД в кінці лютого Грудінін також займав другу рейтингову позицію з 7,8%.

Рейтинг кандидата ЛДПР Володимира Жириновського також знизився - до 5,6% (5,9% під час попереднього опитування).

За кандидата партії "Громадянська ініціатива" Ксенію Собчак готові проголосувати 1,1%, за голову федерального політкомітету "Яблука" Григорія Явлінського - 1,0%, за бізнес-омбудсмена, лідера Партії зростання Бориса Титова - 0,3%, за керівника "комуністів Росії" Максима Сурайкіна - 0,3%, за голову партії  "Російський загальнонародний союз" Сергія Бабуріна - 0,2%. За підсумками опитування кінця лютого їх рейтинги складали відповідно 1,6%, 0,9%, 0,3%, 0,1%, 0,3%.

Понад 71% учасників заявляють, що точно підуть на вибори.

Опитування проводилось серед росіян старше 18 років 2-4 березня.

Читайте також: На Донбасі загинув український військовослужбовець - штаб АТО