Війна
9 лютого 2015
Карта АТО станом на 9.02.2015 року
За минулу добу 9 українських військовослужбовців загинули, 26 – зазнали поранень
news-image

ІАЦ РНБО опублікував карту ситуації в зоні АТО станом на 9 лютого 2015 року, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на сайт відомства.

Найбільш складною залишається ситуація навколо м. Дебальцеве. В цьому районі фіксується накопичення ворожої техніки з боку Стаханова та Сніжного. За день російські найманці 13 разів обстріляли Дебальцеве і околиці з артилерії та 5 разів невдало намагалися штурмувати наші позиції. Наші військові знищили 4 ворожих танки.

Також бойовики безуспішно намагалися штурмувати взводні опорні пункти сил АТО біля с. Кам’янка, Луганське та Новогригорівка, Чорнухине Артемівського району Донецької області. Напади відбито.

За мінімальними підрахунками лише протягом минулих 10 днів українські воїни-артилеристи знищили колону техніки та озброєння, бойову та автомобільну техніку та живу силу противника, декілька складів із боєприпасами, велику кількість артилерійських батарей ворога. Також, за оперативною інформацією, вчора в районі 31-го блокпосту сили АТО знищили ворожий танк противника.

Нещодавно українські військовослужбовці здійснили вилазку на окуповану територію та захопили ворожий танк Т-72. У машині також було виявлено документи та сухпайок російської армії.

Протягом доби противник здійснював активну повітряну розвідку з використанням безпілотників. Політ 4 БПЛА наші військові зафіксували в районі н.п. Сартана, Маріуполь та Сєверодонецьк, а ще 3 – на ділянці прикордонного відділу "Красна Талівка", 2 з яких перетнули українсько-російський кордон.

За минулу добу 9 українських військовослужбовців загинули, 26 – зазнали поранень.