Події
8 березня 2018
У Києві з’явиться перший у світі хостел, зроблений із вагонів метро
Вагони метро обійшлися новому власнику у пів мільйона гривень.
news-image

Торік столичний метрополітен продав на аукціоні два списаних вагони за 546 тисяч гривень, і новий власник вирішив дати вагонам друге життя, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У столиці вже розпочався перший етап будівництва незвичного проекту – вагони спеціальним тягачем перевезли на нове місце. Габаритний вантаж задовжки 28 метрів і вагою 20 тонн потребував величезної майстерності водія на вузеньких вуличках Подолу. Для розвантаження задіяли спеціальний потужний кран, яких у країні всього шість штук. Для операції спеціально змайстрували раму, балки котрої мали вберегти корпус. Вагони були встановлені на бетонні рейки, і тепер за справу візьметься запрошений із-за кордону архітектор-дизайнер. 

Розламані сидіння, вікна, двері, підлогу та стелю списаних вагонів поміняють, натомість встановлять ліжка, туалет, душові і збудують терасу. Вісім кімнат обладнають кондиціонерами та всім необхідним для проживання людей. Вагони метро обійшлися новому власнику у пів мільйона гривень, стільки ж уже витратили на перевезення та встановлення, загальну суму проекту поки що не розголошують. Натомість представник власника запевняє, що витрати того варті. 

"Подібних хостелів ні в країні, ні в світі немає, і загалом немає прецедентів використання вагонів метро не за призначенням", - пояснила Олена Чопорко.

Незвичайних хостелів у світі вистачає – приміром, у Нідерландах облаштовують каюти для ночівлі на відреставрованих кораблях, у Швеції відкрили хостел у салоні "Боїнга", причому одне з ліжок встановлене прямо в кабіні пілота, а в Австралії неподалік залізничного вокзалу Сіднея є потяг–хостел. Уперше хостел у вагонах метро через п’ять місяців з’явиться в Києві. 

Читайте також: Зіткнення потягів у Єгипті: 15 зигиблих, 40 травмованих