Події
8 березня 2018
Нацполіція затримала 6 осіб після маршу за права жінок в Ужгороді
У міській відділ поліції доставлено шестеро осіб з місця події для встановлення обставин, з них - четверо дівчат.
news-image

Національна поліція затримала шість осіб після маршу за права жінок в Ужгороді. Про це повідомила в ефірі "112 Україна" речник Нацполіції у Закарпатській області Володимир Павлюх, пише «Є!».

"У міській відділ поліції доставлено шестеро осіб з місця події для встановлення обставин, з них - четверо дівчат. Маємо заяви від двох потерпілих жінок, їм було завдано тілесні ушкодження", - сказав він.

В діях осіб передбачаються ознаки порушення згідно ст. 296 ч. 2 КК ("Групове хуліганство").

Нагадаємо, в Києві та Ужгороді на учасниць маршу за права жінок напали після акції.

В Ужгороді учасниці акції розгорнули плакати біля обласного лялькового театру. На місці заходу зібралися кілька десятків журналістів і городян. Несподівано до активісток підбігли невідомі дівчата, облили їх фарбою і почали тікати. Постраждалих учасників акції забрала швидка для надання допомоги.

8 березня в Києві відбувся марш за права жінок "Годі терпіти". Декілька сотень жінок та чоловіків вийшли проти гендерної нерівності в України. Учасниці, зокрема, виступали за ратифікацію Стамбульської конвенції. Конвенція про запобігання насильства щодо жінок була розроблена Радою Європи та відкрита для підписання в 2011 році в Стамбулі. Документ спрямований на боротьбу з насильством щодо жінок усередині родини і ззовні.

Читайте також:Вихідний на 8 березня не потрібен, - нардеп