Шоу-біз та культура
8 березня 2018
Фільм Жадана «Ворошиловград» зібрав мільйон на краундфандингу в Швейцарії (фото, відео)
Команда творців екранізації роману Сергія Жадана «Ворошиловград» також здобула першу нагороду COCO WIP AWARD на міжнародному кінофорумі Connecting Cottbus.
news-image

Українська стрічка за романом Сергія Жадана "Ворошиловград" зібрала на краундфандингу в Швейцарії майже 40 тисяч франків.

Це більше мільйона гривень.

Про це "Українській правді. Життя" розповів режисер фільму Ярослав Лодигін, пише «Є!».

 

Він також пояснив, чому відео, яке потрапило в мережу як трейлер до фільму – насправді ним не є.

"Це відео було створено для показу на Зимовому ринку Одеського кінофестивалю, і не мало потрапити на очі глядачам. Це, звичайно, не трейлер", – розповів Лодигін.

Копродюсер "Дикого поля" зі Швейцарії використав цей ролик для краудфандингової кампанії в своїй країні.

"Потім швейцарська інформаційна агенція переклала українською матеріал місцевої преси про цю кампанію, і так відео, яке ми робили нашвидкоруч для директорів українських кінотеатрів потрапило в український інтернет", – додає режисер.

Нагадаємо, зйомки стрічки більше місяця тривали у Старобільську, після чого продовжилися в Києві і закінчилися у вересні.

Над створенням сценарію також працювала драматургиня Наталя Ворожбит.

Продюсерка Саша Костіна розповіла, що фільм має класичну вестернівську композицію, тож стрічка стане вестерном.

Точніше його різновидом – істерном, адже дія відбувається у східній півкулі. Її творці планують триматися канону пригодницького жанру.

Команда творців екранізації роману Сергія Жадана"Ворошиловград" також здобула першу нагороду COCO WIP AWARD на міжнародному кінофорумі Connecting Cottbus.

Українська команда отримала € 35 тисяч на постпродакшн стрічки.

 

Раніше проект екранізації "Ворошиловграду" також брав головну нагороду Coco Best Pitch Award на тому ж кінофорумі Connecting Cottbus.

За сюжетом, головний герой фільму – історик за освітою та політичний експерт за даними на візитівці Герман Корольов – приїжджає до рідного міста з Харкова.

Відірватися від колег і винайнятої кімнати в комуналці змушує дзвінок знайомого на прізвисько Коча. Той каже, що брат Германа раптово поїхав за кордон, полишивши без нагляду бізнес – заправку.

 

Приїхавши, Герман з’ясовує, що разом із заправкою брат залишив двох співробітників: Кочу і слюсаря на прізвисько Травмований. А ще проблеми – навколо станції мов хижі птахи кружляють потенційні рейдери.

Роль Германа у картині виконує Олег Москаленко. Цю можливість він виборов, конкуруючи із майже 150 іншими акторами. На кастинг приходив 5 разів.

Кочу зіграє Володимир Ямненко, а Травмованого – Георгій Поволоцький. У широкий прокат "Дике поле" вийде восени 2018 року.

Перед цим запланована його прем'єра на українських та міжнародних фестивалях.

Читайте також:Депутатам Європарламенту покажуть українських Кіборгів