Суспільство
9 березня 2018
У Харкові вшанували пам'ять Шевченка
Під час заходу до пам'ятника Шевченку були покладені квіти.
news-image
Пісні на вірші Тараса Шевченка пролунали сьогодні біля пам'ятника Кобзарю, що розташований в саду імені Шевченка у центрі міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

Харків'яни - малі та дорослі, представники керівництва регіону та духовенства, громадськості, включаючи студентство, - співали пісень на вірші Кобзаря на заході з нагоди 204-ї річниці з дня народження видатного поета та мислителя: "Реве та стогне Дніпр широкий" та "Думи мої, думи мої". Перші ж партії хорового співу вели професіональні співаки та учасники художньої самодіяльності, включаючи бандуристів. До хору охоче приєднувалися й перехожі.

Під час заходу до пам'ятника Шевченку були покладені квіти.

Як прокоментувала подію голова Харківської ОДА Юлія Світлична, Тарас Шевченко відродив українську національну ідею після років занепаду: "Саме Тарас засіяв ниву ідей, яка зійшла на початку ХХ століття. Саме на його ідеалах виросло нове покоління українців – творців Української революції 1917 – 1921-го років. Його віра в майбутнє України підтримувала їх і підтримує сьогодні нас, забезпечуючи зв’язок поколінь та спадковість ідей".