Політика
12 березня 2018
У Раді хочуть розгляду закону про мову найближчими тижнями
За словами Максима Бурбака, на сьогодні немає закону про державну мову, існує лише норма Конституції.
news-image

Законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної" має бути розглянутий у першому читанні цього пленарного тижня. На цьому наголосив керівник парламентської фракції НФ Максим Бурбак, передає «Є!» із посиланням на УНН.

"НФ" наполягає, щоб під час цих двох пленарних тижнів ми розглянули і прийняли у першому читанні законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Під законопроектом стоять підписи понад 80 депутатів з різних фракцій. У сесійній залі маємо компроміс більшості фракцій щодо цього важливого законопроекту", - наголосив він.

М.Бурбак підкреслив, що на сьогодні немає закону про державну мову, існує лише норма Конституції, тому парламент повинен прийняти закон про державну мову.

"Наприкінці лютого Конституційний суд України визнав неконституційним підривний закон парочки "регіоналів", який захищав в Україні не українську, а російську мову. Конституційний Суд свою справу зробив – відновив законність і справедливість. Тепер свій обов’язок маємо виконати ми", - зазначив він.

Нардеп також вказав, що законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної має широку підтримку серед експертів, громадськості та науковців.

"Захист та утвердження української мови – це питання національної безпеки і протидія гібридній агресії "русского міра", - наголосив він.

Раніше голова ВР А.Парубій заявив, що рішення КСУ дозволяє ухвалити новий закон про мову.

Нагадаємо, 28 лютого КСУ визначився щодо так званого мовного закону Ківалова-Колісніченка. У КСУ зазначили, що закон Ківалова-Колісніченка приймали з порушеннями.

Читайте також: «На Закарпатті немає України!» - нардеп