Політика
12 березня 2018
У Польщі пішли у відставку 17 віце-міністрів
Прем’єр-міністр Моравєцький вводить нову модель управління.
news-image

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький звільнив сімнадцятьох віце-міністрів. Це здійснення попередніх заяв глави уряду, який тиждень тому оголосив про скорочення числа заступників міністрів, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

На прес-конференції прем’єр-міністр подякував їм за роботу на благо Республіки Польща, їхній професіоналізм і відданість справі. Глава уряду підкреслив, що продовжує внутрішні реформи, щоб уряд був більш чиновницьким, а не політичним. Він додав, що зміни мають покращувати роботу кабінету міністрів і не мають політичного характеру.

Прем’єр Моравєцький зазначив, що основою для зміни числа віце-міністрів був, серед іншого, аналіз кількості працівників на одного заступника міністра. Прем’єр додав, що найближчим часом він представить наступні зміни.

Прес-секретар уряду Йоанна Копцінська сказала, що понеділкові зміни в уряді - це лише початок. Вона зазначила, що прем’єр-міністр вводить нову модель управління. Представниця уряду заявила, що подальші кадрові зміни також будуть стосуватися міністерських політичних кабінетів.

Читайте також: Міністр внутрішніх справ Словаччини подав у відставку через вбивство журналіста