Події
13 березня 2018
США вперше прокоментували отруєння екс-шпигуна Скрипаля у Великій Британії
Сандерс жодного разу не згадала про Росію і не прокоментувала її ймовірну причетність до отруєння Скрипаля.
news-image

У Білому домі вперше прокоментували отруєння колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля та його доньки у Великій Британії. В адміністрації Дональда Трампа заявили, що уважно стежать за подіями і ставляться до них дуже серйозно. Про це під час брифінгу повідомила речниця Білого дому Сара Сандерс, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Використання надзвичайно смертоносного нервового засобу проти громадян Великої Британії на території Великої Британії - це обурливо, атака була безрозсудною, дискримінаційною та безвідповідальною", - заявила прес-секретар

Сандерс додала, що США рішуче засуджують отруєння екс-шпигуна і висловлюють співчуття постраждалим та їхнім сім'ям. Крім того, Вашингтон виловлює підтримку уряду Великої Британії, назвавши цю країну "нашим найближчим союзником". Водночас Сандерс жодного разу не згадала про Росію і не прокоментувала її ймовірну причетність до отруєння Скрипаля. 

"Наразі ми стоїмо поруч з нашим британським союзником. Я думаю, що вони все ще працюють над деякими подробицями щодо цього, і ми будемо продовжувати працювати з Великою Британією, і безумовно, будемо підтримувати їх протягом всього процесу. Ми готові їм допомогти", - відповіла речниця Білого дому на запитання журналіста про причетність Кремля до отруєння Скрипаля.
Читайте також: За роки співпраці Скрипаль передав МІ-6 увесь телефонний довідник ГРУ