Суспільство
13 березня 2018
В Україні стрімкими темпами скорочується населення
Для збереження людського потенціалу держави уряд не робить необхідного мінімуму.
news-image

В Україні з кожним роком прискорюється скорочення населення. Про це повідомила народний депутат Ольга Богомолець, пише «Є!» з посиланням на Соцпортал.

Вона зазначила, що за 2016 рік кількість населення скоротилася на 175 тисяч, а у 2017 році — вже на 198 тисяч. За її словами, на 63 новонароджених приходиться близько 100 померлих. Вона додала, що для збереження людського потенціалу держави уряд не робить необхідного мінімуму.

На лікування хворих на онкологію уряд виділив 27% від потреби людей, а для лікування серцево-судинних хвороб — 30%, при тому, що смертність від онкології і серцево-судинних хвороб разом складає 80% від всіх причин смертності. Обов'язкове державне медичне страхування, яке здатне дати людям шлях для виживання, також не впроваджується. 

- Я двічі зверталася з листами до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з приводу необхідності створення міжвідомчої робочої групи для розробки Національної стратегії здоров’я на довгостроковий період та відповідної держпрограми, але жодних кроків в цьому напрямку зроблено не було. Сьогодні відновлення людського потенціалу України не входить в перелік пріоритетів уряду, - зауважила народний депутат.

Вона зазначила, що за оцінками фахівців, наявного населення в Україні залишилося близько 34-36 мільйонів - решта виїхали за кордон.

Читайте також:Сергія Притулу обурило упереджене ставлення киян до тих, хто приїхав у столицю