Суспільство
14 березня 2018
МОЗ скасувало регулярний медогляд українців
13 березня набрав чинності Наказ МОЗ України № 157 від 26.01.2018, яким скасовується низка форм первинної облікової документації.
news-image
У відомстві наголошують, що з середини року Україна переходить на модель регулярних скринінгових оглядів по групах ризику. Про це пише «Є!» з посиланням на UA 1.

Міністерство охорони здоров'я України скасувало диспансеризацію українців і контрольну карту диспансерного огляду.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

"Скасована контрольна карта диспансерного нагляду № 030/о. "Диспансеризація" – регулярний огляд здорових людей – не існує і не визнається в цивілізованих країнах світу як ефективна модель охорони здоров’я", – йдеться у повідомленні.

У МОЗ також зазначили, що надмірні радіологічні обстеження є небезпечними для пацієнтів, а значна кількість діагностичних обстежень і лабораторних досліджень призводить до накопичення помилкових результатів і подальшого непотрібного лікування.

"Україна переходить на модель регулярних скринінгових оглядів по групах ризику з середини року. Ця модель є традиційною для цивілізованих країн світу", – додали у відомстві.

У Міністерстві також нагадують, що 13 березня набрав чинності Наказ МОЗ України № 157 від 26.01.2018, яким скасовується низка форм первинної облікової документації.