Події
15 березня 2018
Я бачила, як Парубій заводив снайперів у готель Україна, - Савченко
Депутат додала, що злочини проти Майдану ніколи не будуть розслідувані, бо це не вигідно нинішньому керівництву України.
news-image

Народний депутат Надія Савченко звинувачує діючу владу у провокуванні революцій і низці злочинів проти громадян України.

Про це вона сказала перед допитом в СБУ, повідомляє «Є!»з посиланням на УП.

"Зараз важливо навішати ярликів, звинувачувати, що скрізь є рука Кремля. Це дуже вигідно діючій владі. Злочини діючої влади почалися задовго до навіть Революції Гідності. Злочини почалося, коли влада почала ставати олігархами, коли грабувала людей, коли вони разом були в Партії регіонів. Злочини діючої влади почалися задовго до всіх тих революцій, які вона спровокувала і робила", - сказала Савченко.

Вона додала, що злочини проти Майдану ніколи не будуть розслідувані, бо це не вигідно нинішньому керівництву України.

"Горбатюку не дають працювати. Особисто я давала йому свідчення про те, що Луценко з трибуни закликав до того, щоб знести владу, і обіцяв людям, що буде на Майдані зброя. Я говорила, що бачила, як під’їжджала синя машина, мікроавтобус, як з неї виходи люди зі зброєю. Я говорила, хто ці люди. Ці люди є в парламенті. Я бачила, як Парубій заводив снайперів в готель "Україна", - сказала Савченко.

Вона також звинуватила генпрокурора Юрія Луценка у тому, що він перешкоджає розслідуванню злочинів проти Майдану.

"Генеральному прокурору Юрію Луценку треба було стати генеральним прокурором, щоб ніколи вжитті не розслідувалися його злочини проти українського народу", - додала Савченко.

Вона також звинуватила владу у здачі Криму, у війні на Донбасі і смерті військових, яких послали на Донбас.

"Після злочинів на Майдані, влада почала продовжувати злочини. Злочини по здачі Криму, бо треба було втримати владу і були домовленості з Росією. Далі продовжилися злочини, що дозволили вчинити війну на Донбасі", - сказала Савченко.

Вона звинувачує владу у тому, що вона посилала майданівців нібито добровольцями на Донбас.

"Я задавала Луценку питання по Іловайському котлу, по Дебальцевському котлу, по Савур-Могилі, по всіх тих котлах, що не розкриті, хто давав накази, чому людей заводили у котли, чому знищували, чому найкращих людей з Майдану добровольцями з Майдану погнали на фронт, щоб вони там помирали? Після цих злочинів, які продовжуються вже 5-й рік, влада не перестає працювати на Росію", - сказала Савченко.

За її словами, робота на Кремль полягає у відкритті нових бізнесів, "як президент Порошенко в Росії, і платити податки Росії".

"Війна затягнулася в корупцію і це відомо кожному солдатові на передовій. Там відбувається ще черга злочинів", - сказала нардеп.
"Відбувається злив країни з середини. Дуже часто відбувається злив Кремлю, під Кремль", - підсумувала Савченко.

Читайте також:Савченко можуть оголосити підозру в підготовці держперевороту, – Геращенко

Читайте також:Янукович сказав, що не отримував даних про підготовку захоплення Криму