Політика
15 березня 2018
Нардепи обрали нового голову Нацбанку
За кандидатуру Якова Смолія проголосувало 247 нардепів.
news-image

Сьогодні на ранковому засіданні парламенту народні депутати розглянули питання про призначення голови Національного банку України, передає кореспондент «Є!»
Кандидат на посаду голови НБУ Яків Смолій виступив з трибуни парламенту перед народними депутатами і доповів про плани стосовно подальшої діяльності Нацбанку.

"Команда Національного банку продовжить розбудову сучасного та відкритого головного банку країни, який має довіру в суспільстві", - зазначив він. 

Серед пріоритетів у роботі Нацбанку Яків Смолій назвав продовження розбудови сучасної, стійкої та прозорої банківської системи, яка зможе ефективно сприяти сталому економічному розвитку.
Він також зазначив, що наразі необхідно якнайшвидше відновити кредитування реального сектору економіки.
"Вже зараз банківська система має достатньо коштів,  аби запустити масштабне кредитування. Близько 80 млрд гривень можуть бути спрямовані на відродження економіки України", - сказав кандидат на посаду голови НБУ.
Серед проблемних питань він назвав великий обсяг непрацюючих кредитів в портфелях банків і слабкий захист прав кредиторів.

Після обговорення питання нардепи вирішили підтримати кандидатуру Якова Смолія. "За" проголосувало 247 нардепів "проти" -  15.