Політика
15 березня 2018
Собчак створює власну антипутінську партію
Умовно називають нову організацію «Партією змін».
news-image

Кандидатка у президенти Росії Ксенія Собчак найближчим часом створить власне партію, а зробить вона це з колишнім депутатом Держдуми Дмитро Гудковим.

Про це повідомив сам Гудков, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

За його словами, вони умовно називають нову організацію "Партією змін", а створено її буде на базі "Громадянської ініціативи" Андрія Нечаєва, який очолював в 1992-1993 роках міністерство економіки Росії.

"Ми не збираємося бути "конструктивною опозицією": її час, якщо і був, давно минув. Ми – антипутінська партія. Ми чекаємо до партії всіх тих, хто розділяє демократичні погляди. Ми не хочемо повторювати помилки колишніх об'єднань, виступаючи "опозиційним пилососом". Ми шукаємо людей саме наших поглядів", – зауважив політик.

Крім того, він зауважив, що обрав у партнери саме Собчак, оскільки знає її ще з 2011 року, коли відбувалися протестні мітинги на Болотній площі у Москві.

"Вона – відмінний політичний журналіст, успішний підприємець і не зраджувала своїм поглядам за ці роки. Звичайно, до президентських виборів можна ставитися по-різному, але те, як вона використовувала їх, зламуючи цю систему зсередини, одна її поїздка до Чечні коштує багато чого. Та й чоловіче плече Ксенії в політиці не завадить – назвати тих "кандидатів у президенти", що оточують її, типу Жиріновського чоловіками у мене не виходить. Зрештою, ми обидва — представники одного, поки ще молодого покоління. І не хочемо, щоб воно так і постаріло, дивлячись на старіючого диктатора", – додав Гудков.
Читайте також: Ксенія Собчак розплакалась на теледебатах (відео 18+)
Читайте також: З міністром закордонних справ Росії стався курйоз (відео)