Події
16 березня 2018
Росія фактично веде третю світову війну, - Клімкін
За словами Клімкіна, Росія поставила себе разом з Північною Кореєю, Сирією або Іраком Хусейна.
news-image

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки свідчить про те, що Росія свідомо працює проти Заходу і проти трансатлантичного співтовариства. Про це міністр заявив в інтерв'ю ВВС Україна, пише «Є!» з посиланням на 112.

Так, Клімкін заявив, що Росія фактично веде третю світову війну, але гібридними методами.

"Це означає, що виникне коаліція, яка повинна протидіяти фундаментальній російській загрозі, оскільки Росія зараз загрожує самому існуванню цінностей і західного світу. Ми повинні чесно сказати, і для себе в тому числі, що знаходимося на передньому рубежі цієї боротьби", - сказав він.

За словами Клімкіна, Росія поставила себе разом з Північною Кореєю, Сирією або Іраком Хусейна.

Нагадаємо, що 4 березня Сергій Скрипаль був отруєний у британському місті Солсбері. Його й дочку доставили в лікарню з ознаками отруєння невідомою речовиною. У Британії вважають, що він був отруєний колишнім офіцером ГРУ РФ, нинішнім депутатом Держдуми Андрієм Луговим, який діяв за наказом керівництва Росії.

Після цього було прийнято рішення британським урядом вислати 23 російських дипломатів через замах на Сергія Скрипаля. На те, щоб виїхати за межі Великобританії, російським дипломатам дали тиждень. Крім того, Лондон з цієї ж причини посилить перевірки на митниці і контроль приватних літаків. Росія прийняла відповідні санкції.

Пізніше Великобританія офіційно підтвердила застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новачок".

Читайте також:Росія видворить британських дипломатів: Лавров відреагував на пораду МЗС Британії «заткнутися» щодо справи Скрипаля